top of page

Beneficiarul numeroaselor burse de studiu internaționale, Dinu-Mihai Ștefan este un căutat pianist concertist, atât în concerte cu orchestra cât și în recitaluri dar și în muzica de cameră. S-a născut la București în 1988 și a studiat la Londra la Conservatorul de Muzică și Dans Trinity Laban unde a obținut Masterul în interpretare pianistică sub îndrumarea lui Alexander Ardakov. În 2011, Dinu-Mihai a obținut Licența în interpretare pianistică la Colegiul Regal de Muzică din Londra unde s-a perfecționat cu profesorii Gordon-Fergus Thompson și Niel Immelman, iar în 2007 el a absolvit Colegiul Național „Dinu Lipatti” din București la clasa Prof. Sorina Dobrescu.

Dinu-Mihai a fost și student al prestigioasei Academii de Vară „Mozarteum”, Salzburg, unde s-a perfecționat cu profesorii Frank Wibaut, Aquilles Delle-Vigne, Robert Levin și Ya-Fei Chuang. El a mai lucrat în diverse cursuri de perfecționare susținute atât în Franța cât și în Marea Britanie cu Peter Donohoe, Philip Martin, David Quigley, Victor Sangiorgio, Robert Markham, John Lill, Vladimir Krainev și Pascal Nemirovski.

 

Dinu-Mihai este laureat al concursurilor naționale și internaționale obținând premiul al 3-lea la Concursul Internațional de Concerte de la Hastings, Marea Britanie. El a apărut în numeroase ocazii la posturile naționale de televiziune și de radio din România inclusiv la Gala Națională a Eurovision Young Musicians ce s-a desfașurat în București în 2006.

 

Dinu-Mihai concertează cu regularitate pe platforme în România, Austria, Franța și în Marea Britanie, ce includ apariții la prestigioasele locații precum Ateneul Român, Centrul Blüthner din Londra și la Palatul Culturii din Târgu Mureș.

 

A debutat ca solist în 2005, în compania Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău sub bagheta lui Leonard Boga. De atunci au urmat numeroase concerte: de două ori în compania Orchestrei de Cameră a Universității Naționale de Muzică din București, de două ori în compania Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, cu Orchestra de Concert din Sussex la Hastings, cu Filarmonica Pitești, cu Orchestra de Cameră Radio în București, de trei ori în compania Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, de două ori în compania Filarmonicii de Stat Botoșani, de două ori în compania Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacău și cu Filarmonica de Stat Arad sub bagheta maeștrilor Ovidiu Bălan, Radu Postăvaru, Dorel Pașcu-Rădulescu, Ramiro Arista, Kenneth Roberts, Cristian Brâncuși, Pascal Lacombe, François-Robert Girolami, George Hariton, Ken Yanagisawa, Aurel Bălae, Matei Corvin, Hermann Breuer și Valentin Doni.

În mai 2014, Dinu-Mihai a lansat primul său album comercial pe toate marile platforme digitale și de streaming din lume intitulat „Just Another Spring in London” ce cuprinde muzică pentru pian de compozitori precum Bach, Liszt, Scriabin și Enescu. De atunci, el a mai lansat un album intitulat „Made in Trinity” ce cuprinde muzică de Beethoven și Rahmaninov. În iulie 2016, Dinu-Mihai a lansat cel de-al 3-lea album al său, „The Gift of Soothing Piano” ce conține piese foarte cunoscute de Bach, Beethoven, Chopin și Ceaikovski și care a devenit instantaneu un mare succes pe platforme digitale precum Spotify și Deezer.

 

În august 2016, Dinu-Mihai a lansat încă un album, „Evolution...” ce conține muzică a compozitorului american Philip Glass, într-un omagiu adus compozitorului pentru realizările sale muzicale. Dinu-Mihai și-a continuat neîncetat încercările sale de a găsi un nou public în mediul online și a lansat un nou album, "Liszt: Sonata in B Minor S. 178", în noiembrie 2016. 

În noiembrie 2018, Dinu-Mihai Ștefan lansează un nou album intitulat "Centennial Golden Leaves" ce include două sonate bine cunoscute pentru pian de Beethoven, pentru a marca 100 de ani de la sfârșitul conflictului militar al Primului Război Mondial. 

Ultimul album lansat de Dinu-Mihai Ștefan este intitulat "The Gift of Soothing Piano Volume II", a apărut în februarie 2019, și include Șase Momente Muzicale D. 780 de Schubert și Sonata pentru pian în do minor KV 457 de Mozart, una dintre cele două sonate pentru pian scrise de compozitor într-o tonalitate minoră.

Fără îndoială, publicul pianistului nu este niciodată lăsat detașat emoțional de muzică ci este transpus de pasiunea, intensitatea și sensibilitatea execuției sale ce îl duce întotdeauna pe acesta într-o călătorie de la cele mai intime și tandre stări, până la dramatismul și încărcătura marilor momente ale vieții. Toate întâlnirile cu pianistul sunt interpretări pline de virtuozitate ce lasă întotdeauna ascultătorul satisfăcut emoțional dar așteptând tot timpul mai mult.

 

Dinu-Mihai dorește să-si exprime mulțumirea profundă față de toți acei sponsori a căror asistență generoasă a fost de neprețuit în întreaga sa carieră.

bottom of page